‘Afetler ve Çocuk Psikolojisi’ İsimli Farkındalık Semineri gerçekleştirildi

06.04.2023 11:52

Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu, son zamanlarda yaşadığımız afetlerin ardından çocuk psikolojisi alanına dikkat çekmek amacıyla ‘Afetler ve Çocuk Psikolojisi’ adlı bir farkındalık semineri gerçekleştirdi.

Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu tarafından düzenli aralıklarla yapılan farkındalık seminerlerinin ‘Afetler ve Çocuk Psikolojisi’ adlı seminerinin bu haftaki konuğu Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Murat GENÇ oldu.

Ülke genelinde son zamanlarda yaşanan talihsiz afetlerden sonra çocuk ruh sağlığının önemine dikkat çekme amacıyla hazırlanan seminerin moderatörlüğü Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu danışmanı ve aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı olan Dr. Öğr. Üyesi Özgür YEŞİLYURT tarafından yapıldı.

Online platformda yapılan seminerde Arş. Gör. Murat GENÇ, afet sonrasında çocuklara yönelik alınabilecek koruyucu ruh sağlığı tedbirleri ve psikolojik problemlerin erken teşhisi ve uygun yönlendirilebilmesi süreçleri hakkında bilgiler verdi. Birçok farklı meslek ve yaş grubundan katılımın olduğu seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.