II. Uluslararası Gerontolojik Bakış Kongresi Başarı ile Tamamlandı

03.11.2022 03:19

Gerontolojik bakış perspektifinden pek çok alana ait görüşleri bir araya getirmek ve yaşlanma alanındaki hem ulusal hem de uluslararası gelişmeleri takip etmek amacıyla II. Uluslararası Gerontolojik Bakış Kongresi düzenlendi.

İki gün boyunca devam eden kongrenin açılış konuşmaları Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli ve Gerontoloji Bölüm Başkanı ve Kongre Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Efe tarafından yapıldı.
Kongrede Türkiye, İrlanda, Almanya, Çek, Slovenya gibi ülkelerden alanında uzman akademisyenler yaşlanma ve yaşlılık konularını multidisipliner bir şekilde tartıştı. Kongrenin öne çıkan konularından biri yaşlı dostu üniversite kavramı ve bu alanda yapılan çalışmalar oldu. Bununla beraber yaşlılara yönelik sosyal hizmetler, sosyal politikalar, sağlık, yaşam kalitesi, yaşlılık algısı, siyasal katılım, evcil hayvan sahipliği gibi pek çok farklı konunun yaşlanma ile ilişkili olarak incelendiği görüldü.