SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Hijyen Eğitimi Semineri Düzenlendi.

20.03.2024 01:58

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu belirli aralıkla düzenledikleri farkındalık seminerleri serisinde, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek ve kişisel sağlığa faydalı hijyen uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda ‘Hijyen Eğitimi’ adlı bir seminer gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yeşilyurt tarafından koordine edilen seminerde, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz; sağlık alanlarında ve sosyal alanlarda sıklıkla karşılaşılan ve hijyen açısından dikkat gerektiren konularda yapılması gereken uygulamalar, hijyen uygulamalarının genel amaçları, kişisel temizlik kuralları ve sterilizasyon gibi aşamalarda takip edilecek hijyen adımları hakkında üniversite personeli ve öğrencilerine bilgi verdi. Prof. Dr. Mustafa Yılmaz konuşmasında: “Hijyenin temeli önce el ve ağız sonra da genel vücut temizliği ile mümkündür. Yiyeceklerin hijyeni de bunlardan geçmektedir. Usulüne uygun bir el yıkama hastalıkların %50’sinden korumaktadır. Her şeyin başı sağlık, sağlığın temel ilkesi de hijyendir” açıklamalarında bulundu.