"60+ Tazelenme Üniversitesi" Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti.

22.02.2024 00:28

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım'ın katılımıyla Üniversitemiz Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda akademik ve idari personellerimize yönelik düzenlenen program, Gerontoloji Bölüm Başkanı ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Efe'nin sunumu ve ardından Prof. Dr. Kenan Yıldırım'ın konuşmalarıyla yapıldı.

Dr. Mehmet Efe, 60 yaş üstü bireylerin sağlıklı yaşlanmalarını ve sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla kurulan üniversitenin, ilimize büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını belirterek kayıt sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kenan Yıldırım ise Tazelenme Üniversitesi konseptine olan inançlarını dile getirirken, gönüllü ders vermek isteyen öğretim üyelerini beklediklerini ifade etti. Toplantının ardından akademisyenlerimiz gönüllü eğitmenlik konusuna büyük ilgi gösterdi.

Muş İslami İlimler Fakültesi'nde 4 Mart'ta başlayacak ve 4 yıl sürecek olan "60+ Tazelenme Üniversitesi"ne kayıt için okuma yazma bilmek yeterli. Haftada 3 gün (Salı, Çarşamba, Perşembe) 2’şer saat sürecek olan Tazelenme Üniversitesi'nde okuma yazma bilmeyenler için de ayrıca okuma yazma kursu açılacaktır.