Uygulamalı Derslerimiz Sahada Yürütülecek

04.02.2024 17:32

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü ile Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında uygulama derslerinin sahada yürütülebilmesi için görüşmeler gerçekleştirildi.

İlgili görüşmelere Muş Alparslan Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi adına Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yeşilyurt, Spor Fakültesi adına Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Han, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu adına Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Çiftçi ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Fatih Yılmaz, Varto Meslek Yüksekokulu adına Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Uçar katılırken; Muş İl Sağlık Müdürlüğü adına İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Ahmet Kırtay ve son olarak Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adına ise İl Müdürü Taha Yasin Çekiç katıldı.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO, Malazgirt MYO, Bulanık MYO ve Varto MYO da ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimizin Muş il Sağlık Müdürlüğüne bağlı Hastane, Aile Sağlık Merkezleri ve Acil Çağrı merkezlerinde sorunsuzca staj ve uygulama yapmaları yönünde mutabık kalındı ve protokol imzalandı.

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında Üniversitemiz Acil yardım ve Afet Yönetimi öğrencilerinin uygulamalı ders verimliliklerini arttırmak ve uygulamalı dersler kapsamında ihtiyaçları olan temel beceri eğitimlerini doğrudan kazanabilmeleri adına yapılan protokol gözden geçirildi ve yapılabilecek iş birlikleri üzerine görüşmeler yapıldı.

Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile üniversitemiz Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri ve diğer ilgili bölüm öğrencilerimizin uygulama ve staj derslerini Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yapabilmeleri için gerekli işbirlikleri ele alındı.  Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Doç. Dr. Mehmet Kabak beye, Ahmet Kırtay beye, Taha Yasin Çekiç beye nezaketlerinden ve protokol aşamalarında göstermiş olduğu ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.