Türkiye’de Gerontoloji Biliminin Kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan Muş Alparslan Üniversitesi’nde

19.12.2023 11:02

Ülkemizde Gerontoloji Bölümü ve yaşam boyu eğitimi destekleyen ilk üçüncü yaş üniversite modeli olan “60+ Tazelenme Üniversitesi”nin kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan, “Yaşlı Bakım ve Gerontoloji Topluluğu”nun davetlisi olarak Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye’de Yaşlılık ve yaşlanmaya yönelik birçok uygulama, hizmet ve modeli ilk kez hayata geçiren Prof. Dr. İsmail Tufan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan yardımcıları  Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yeşilyurt ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe’nin de katılımlarıyla Sabahattin Zaim konferans salonunda “Türkiye’de Yaşlanma ve Gerontoloji” başlıklı bir konferans verdi.

MAUN 60+ Taze Üniversitesi’nin Müjdesi Verildi

Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda  gerçekleştirilen konferansta kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Kenan Yıldırım, 2023-2024 bahar döneminde üniversitemiz bünyesinde ilimizdeki yaşlı bireyler için aktif yaşlanmayı hedefleyen ve yaşam boyu eğitim modeli olan  60+ Tazelenme Üniversitesi’nin eğitim-öğretime başlayacağı müjdesini verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım, halen Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü kurucu başkanı olarak görevini yürütmekte olan Prof. Dr. İsmail Tufan hocamıza plaket takdim etti. Rektör yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican adına “Malazgirt 1071: Kıyametin İlk Günü” kitabını da hediye etti.

Programın ikinci oturumunda Gerontoloji bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. İsmail Tufan, Gerontologların uyması gereken manifestolar üzerine ders gerçekleştirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Gerontoloji ailesi olarak Prof. Dr. İsmail Tufan hocamıza bölümümüze verdiği akademik katkılardan dolayı teşekkür ederiz.