Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Organ Bağışı Farkındalık Çalışması

12.12.2023 00:35

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Muş Devlet Hastanesi'nde "Organ Bağışı Farkındalık Çalışması" adlı bir farkındalık standı açtı.

Etkinliğin koordinatörlüğünü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yeşilyurt yürüttü.

Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Muş Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü'nün paydaş olduğu etkinlikte, "Organ Bağışı" konusu öne çıktı. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen "X, Y, Z kuşaklarının organ bağışı üzerine tutumlarının değerlendirilmesi ve bilinçlendirme çalışması" adlı proje kapsamında, Muş Devlet Hastanesi'nde farkındalık standı kurularak vatandaşlara konu hakkında Sosyal Hizmet ve Hemşirelik bölümlerinde okuyan öğrenciler tarafından broşürler dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.