Muş İl Özel İdaresi ve Üniversitemizin eş paydaş olduğu Türkiye ile AB Arasında Şehir Eşleştirme (Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) çerçevesinde hazırlanan ‘İklim ve Çevresel Sorunlar Temelinde Birlikteyiz’ isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında “Sıfır Atık ve İklim Değişikliğine Uyum” eğitimi Üniversitemiz Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu üyelerinin katılımıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Dr. Kemal Sülük’ün sunumuyla gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Sosyal ve Akademik Farkındalık Topluluğu tarafından organize edilen eğitimin koordinatörlüğü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yeşilyurt tarafından yapıldı.
Eğitimde, atık yönetiminin detaylarını anlatan Dr. Sülük, atık yönetimindeki eksiklikler ve uygulamadaki aksaklıklar ile birlikte çevre ve insanlığa olan etkilerini detaylı şekilde ele aldı. Ayrıca “Hızlı gelişen teknoloji ve şehirleşmeyle birlikte atık türleri ve miktarları da her geçen gün artmaya başlamıştır. Etkin ve verimli bir geri dönüşüm ile kaynakları korumak ve milli sermayeye katkı sunmak hepimizin öz vatandaşlık görevidir.” dedi. Bununla birlikte atıkların vahşi depolanması ile birlikte diğer çevresel sorunların da ele alındığı eğitimde, bu çevresel sorunların en nihai olarak çağın en önemli küresel sorunu olan iklim değişikliğine yol açtığını belirtti. Ülkemizdeki İklim değişikliğinin etkilerini güncel ve gerçek verileri ve fotoğraflar ile anlatan Sülük, eğer önlem alınmazsa başta biz olmak üzere gelecek nesillere ne temiz bir hava ne de içilebilir temiz su kalmayacağını vurguladı. Eğitimin sonunda öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ve eğitim ile ilgili memnuniyet anketi ve bilgi ölçme anketi yapıldı. Program, konuşmacıya teşekkür belgesinin verilmesi ve fotoğraf çekimi ile sonlandı.
Sağlik Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi̇